Yaşam

Soğanlı menemen nasıl yapılır? soğan menemen tanımı

Menemen kahvaltı, sahur ve hatta günün her öğününde sıklıkla tercih edilen bir yemektir. Soğanlı mı soğansız mı tartışmasıyla her zaman gündemdeki yerini korusa da bu sorunun cevabını sizlerin beğenisine bırakıyoruz. Menemen sucuklu, kavurmalı, kaşarlı veya peynirli olarak her damak tadına uyarlanabilir.

Menemen yapmanın en değerli püf noktası domatestir. Domates mevsiminde yapılan menemen, lezzetiyle de göz dolduruyor. Domates mevsimi bitince imdadımıza kış için hazırladığımız menemen sosları gelir. Tek seferde ekleyeceğiniz tereyağı da lezzetine lezzet katacaktır.

Bugün sizler için soğan menemenin tanımını derledik. . İşte sıcacık kızarmış ekmeğin yanına doyamayacağınız soğanlı menemen tarifi…

SOĞANLI MENEMEN TARİFİ



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Soğan menemen yapımı için malzemeler;

  • 1 orta boy soğan,
  • 5 adet yeşil biber,
  • 1 diş sarımsak,
  • 4 domates, rendelenmiş
  • 4 yumurta,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Tuz, karabiber, karabiber

Soğan menemenin yapılışı;

  • Soğan, biber ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  • Menemen yapacağınız tavaya zeytinyağını ve soğanları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Biberleri ve sarımsağı ekleyip canlılığını kaybedene kadar kavurun.
  • Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyip kapağını kapatın ve domatesler yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen domateslerin içine yumurtaları ve damak zevkinize göre baharatları ekleyip pişene kadar karıştırın.

Üzerini kapatıp sıcak servis yapın, afiyet olsun!

suleymanpasa-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu